Muzant

MUZANT ontstond letterlijk tussen de SOEP en de PATATTEN :


Toen Sebastian op zijn 10de begon met accordeonlessen, kon zijn mama het niet laten om viool mee te fiedelen. Wanneer Veerle thuis ‘vioolde’, verzon Sebastian spontaan wat melodietjes. Zo ontstand Muzant vanzelf ‘tussen de soep en de patatten’. Al gauw bleek dat hun onmetelijke passie voor muziek een unieke ‘band’ zou teweeg brengen, zowel op het podium als ernaast. Melodie na melodie vloeit schijnbaar moeiteloos uit hun instumenten. Zelf genieten ze niet het minst van de melancholie én de zomerse sfeer die ze steevast op het podium laten klinken. Ze stonden ondertussen al op de Gentse Feesten, Het Lepelhof, Kasteel Fruithof, Dranouter, De Pianofabriek, GC ‘t Gasthuis in Wijnegem, Den Boomgaard in Ranst, Studio 100, Den Hopsack, Den Engel, in het voorprogramma van Hannelore Bedert en Arne Van Haecke. In 2014 werden ze laureaat van de wedstrijd ‘Sterk Onversterkt’ en werden ze geselecteerd voor Belgium’s Got Talent op VTM. Verder verzorgen ze allerhande evenementen voor tal van organisaties zoals Ziekenzorg, Het Zorgbedrijf, Markant, De Landelijke Gilden, FVV, Okra, Huiskamerconcerten, Dienstencentra, Het Davidsfonds, UitHuis Hoboken, Fameus, Neos, Opsinjoren Antwerpen...

Een veelzijdige violiste vol passie en haar zoon die accordeon ‘ademt’ vormen het duo Muzant. Ze strijken en trekken tot ze vanzelf vergroeien met de instrumenten en hun klank. Nu eens broos en breekbaar, dan weer speels of virtuoos, maar altijd wordt het publiek meegenomen naar hun wereld van intens samenspel. Bekende en minder bekende melodieën van diverse oorsprong, vormen de bouwstenen voor hun kleurrijke voorstellingen. Ze vullen het aan met beweeglijke pareltjes van eigen nummers. De muziekbeleving van Muzant vormt een streling voor ogen en oren die niemand onbewogen laat. Zet je gemakkelijk en vergeet even al je zorgen met de muzikanten van Muzant.

‘Altijd Onderweg’ :

Nu eens musiceren deze muzikanten zomers  en speels, dan weer subtiel, intens of heel virtuoos, maar altijd vol overgave en levensvreugde. Argentijse tango, virtuoze klezmer, franse walsen of zwoele spaanse muziek, alles kan en alles klinkt ! Met een verleden als kleinkunst-violiste hoor je ze gegarandeert ook enkele  tijdloze klassiekers uit het betere kleinkunst-repertoire vertolken. Eigenlijk vertellen deze muzikanten met hun vinnige instrumenten telkens nieuwe verhalen in de meest kleurrijke en universele taal die er bestaat, de muziek. Zet je gemakkelijk, vergeet al je zorgen en geniet van Muzant.

Meedoen Mag !

https://youtu.be/l7kiWMyDH54

‘Muzant Klassiek’ :

Muzant brengt een avond vol fijne muziek, subtiel, stijlvol en pittig. Veerle heeft haar eerste prijs van het  conservatorium al lang op zak en Sebastian is goed op weg om zijn professioneel diploma te behalen voor klassieke accordeon.  Hun zoektocht naar mooie parels uit de klassieke muziekgschiedenis voor viool en accordeon stopt nooit. Daarbij worden technische beheersing en toewijding naadloos verweven met emoties. Ze vertolken met de grootste gedrevenheid en passie, werken uit het klassieke repertoire. (Bach, Vivaldi, Pachelbel, Boccherini,...) Daarnaast vertolken ze hedendaagse componisten uit alle uithoeken (Galeano, Piazzolla, ...) en enkele subtiele eigen composities. De accordeon zorgt steevast voor een zomerse toets in het geheel. Kijk gerust ook even mee  : https://www.youtube.com/watch?v=geU1WVK_e8I

meer info en booking : veerle@muzant.eu

Muzikaal duo : Veerle en Sebastian

Klik op deze foto voor een fragment uit een live - optreden !

Muzant speelt verschillende programma’s op maat :

“Winters Muzant”

is een gevarieerd programma richt naar de Kerst -en Nieuwjaarsperiode. Ze brengen een stijilvolle mix van winterse klassieke muziek, afgewisseld met bekende Kerstliederen in originele arrangementen en met passende muziekparels over de grenzen van tijd en ruimte heen. Dit alles wordt virtuoos gebonden door hun eindeloze passie voor alles wat warm en mooi klinkt op viool en accordeon. Daarnaast kleden ze de voorstelling rijkelijk in met kleine instrumentjes zoals triangel, tamboerijn, trommels, regenpijp,... . Bij een nieuwjaarsconcert wordt er steenvast afgesloten met een gekende Strauss-melodie.

Kijk even mee : https://www.youtube.com/watch?v=HWTle5VUVuU

Muzant Feest !!!

Voor de jaarlijkse 11-Juli vieringen stellen ze een speciaal programma samen met voornamelijk muziek van bij ons. Bekende nederlandstalige liedjes worden afgewisseld met werken van vlaamse componisten en met eigen werk. Zo vormt dit programma de perfecte balans tussen luistermuziek en meezingers vol ambiance.

https://www.youtube.com/watch?v=JlG4dzweF4E

U wenst een optreden van Muzant te boeken, PRAKTISCH :

Wij bieden u :

* Een muzikale voorstelling op hoog muzikaal niveau, volledig op maat van uw evenement.

* Het optreden duurt max 2 x 45’, een dik uur na mekaar of 3 x 25’ kan ook.

* De aankondigingen worden eveneens verzorgd door de muzikanten zelf.

* Een duidelijk formulier met nodige info en afspraken.

* contacten verlopen via veerle@muzant.eu of 0497 11 74 37

* Stuur een mailtje naar veerle@muzant.eu met de mogelijke datum, de plaats en omstandigheid van het gebeuren, het gewenste programma en het geschatte aantal aanwezigen en we antwoorden zo spoedig mogelijk.


Wij vragen van u :

* een podium of open ruimte van min. 2 x 3 m, indien mogelijk enkele spots op het podium en gedempt licht in de zaal.

* voor een publiek tot 100 personen spelen we akoestisch en brengen we zelf een micro op statief mee. Wij gebruiken dan een stopcontact in de buurt van het podium, een verlengdraad tot 10 m brengen we zelf mee. Als u zelf zorgt voor een micro op statief verrekenen we een kleine korting in de uitkoopsom.

* voor een publiek tussen 100 en 180 pers. brengen we zelf een compacte PA-installatie mee tegen een kleine meerkost. Ook dan hebben we een stopcontact nodig.

* We komen ruim 1,5u a 2u voor aanvang naar de plek van het optreden om op te stellen en in te spelen.  We vragen één parkeerplaats, een ruimte apart die als kleedkamer kan dienen, een lichte maaltijd voor het optreden en enkele drankjes.

info en booking :

veerle@muzant.eu

‘k Wou toch laten weten dat ik al geweldig genoten heb van jullie cd’ke, ‘t staat hier elke morgen op en mijn dag wordt er zowiezo een beetje vrolijker door. BVH uit Brecht

We sturen jullie een geweldige grote dikke pluim voor de prachtige muziek op de CD !! We genieten er met volle teugen van! Laat maar weten wanneer de volgende CD klaar is . EVR

“Veerle en Sebastian zien, horen en voelen spelen is pure verwennerij, alsof mijn ziel wordt volgeladen met hemelse vibraties” D.K.uit Wommelgem.

“Dit is voor mij muziek met volle teugen, luisteren met vreugde in mijn hart en tranen in mijn ogen.” P.W. uit Antwerpen

Bestel nu onze unieke CD met muziekparels van eigen bodem :

ALTIJD ONDERWEG

Om deze Cd te bestellen

stort je € 15 + € 1 verzendingskosten naar

Muzant VZW

Spoorweglei 8

2520 Emblem

reknr. Argenta :

BE84 9730 7400 3859

Vermeld zeker je naam en adres,

en dan krijg je het CD-Album

snel in je bus.

OPGELET : Bij annulatie minder dan 48u voor aanvang optreden wordt minstens de helft van het optreden in rekening gebracht + een kost van € 25 administratiekosten.