Kijk hieronder nog even mee naar hoe het er aan toe gaat, 
dubbbelklik op de foto voor het hele album :

Verwenworkshop X-Large :

U komt met min 3, max 6 volwassenen  naar Atelier Muzant waar u uw eigen ‘pot’ of ‘schotel’ leert boetseren. Iedereen werkt met dezelfde techniek maar volgt zijn eigen inspiratie en mogelijkheden. Na tien dagen zijn de werkjes gedroogd en ga ik ze voor een eerste keer bakken in een keramiekoven. op °950. Dan komt u allen nog een keertje terug na ongeveer 14 dagen om met glazuur en/of kleurpigmenten te decorenen en te schilderen. Daarbij kan u keizen uit meer dan 60 kleuren, combineren mag naar hartelust. Daarna gaat het nog een keer de oven in om te bakken op hoge temperatuur ( + 1050°). Pas dan smelt het glazuur mooi tot een ‘glazen’ laagje dat zo karakteristiek voor keramiek is.

PRIJS voor groepjes van 3 en 4 personen € 85 per persoon voor beide dagen, materiaal inbegrepen + heerlijke hapjes en drankjes.

PRIJS voor groepjes van 5 en 6 personen € 80 per persoon voor beide dagen, materiaal inbegrepen + heerlijke hapjes en drankjes.

Atelier Muzant is een plaats om te leven, te zoeken en te zijn. Een ruimte om alle soorten ideeën te laten groeien. Licht komt van buiten, warmte zit vanbinnen. Orde en chaos gaan er hand in hand, net als vreugde en verdriet. Kennis en techniek sluiten naadloos aan op emoties en schoonheid, maar ook twijfel en onevenwicht mag er zijn plekje krijgen. Of het nu gaat om vormen , klanken of gedachten, in Atelier Muzant mag komen wat komt. We koesteren elk nieuw verzinsel en het krijgt er alvast de hoop mee dat het zijn eigen plekje op de wereld zal vinden.


Welkom in de Wondere Wereld van de KLEI !

Als u overweegt om creatief aan de slag te gaan met klei hebt u bij Atelier Muzant verschillende mogelijkheden :

  1. *Vijfdaagse cursus beginners en gevorderden ‘Creatief met Klei’ op donderdag- of vrijdagnamiddag. (13:30u - 16:30u) OF op zaterdagvoormiddag (9:30 -12:30)

  2. *Losse beurten (namiddag/ochtend) voor zo ver er plaats is. Informeer altijd naar beschikbaarheid.

  3. *Verwenworkshops Medium : leren boetseren op één namiddag of avond, 3u.

  4. *Verwenworkshops X-Large : leren boetseren + glazuren op twee namiddagen of avonden, totaal 6u.

  5. *Meld je aan via veerle@muzant.eu, voor exacte lesdata klik hier.

Verwenworkshops Mediun :

U verzamelt een groepje van min. 3, max 6 personen (volwassenen en/of kinderen) en komt naar Atelier Muzant vzw waar u allen zal worden ingeleid in de geheimen van de klei. Verschillende soorten klei zijn er ter beschikking, net zoals alle materialen om creatief mee aan de slag te gaan. Iedereen maakt met dezelfde basistechniek een eigen schaal of pot, naar eigen inspiratie en mogelijkheden. Na het drogen en afbakken mogen de werkstukken afgehaald worden, dat is ongeveer na 14 dagen. U kan dan  alles eventueel thuis verder beschilderen of decoreren. Elke workshop duurt ongeveer 3u, met een korte pauze. U meld zich aan via veerle@muzant.eu en dan zoeken we een datum en uur dat u en mij past.

PRIJS voor groepjes van 3 en 4 personen : € 45 per persoon, alle materiaal inbegrepen + bakkosten + heerlijke hapjes en drankjes.

PRIJS voor groepjes van 5 en 6 personen € 40 per persoon , alle materialen inbegrepen + bakkosten + heerlijke hapjes en drankjes.

ALLE info en inschrijven via veerle@muzant.eu

‘Creatief met klei’ is een toffe creatieve cursus voor iedereen, mét of zonder klei-ervaring. We maken kennis met de verschillende basistechnieken volgens de wensen en de mogelijkheden van de deelnemers afzonderlijke, zodat iedereen met een aantal persoonlijke werken naar huis kan gaan. Iedereen krijgt de kans om vorm te geven aan eigen iedeeën en inspiratie. Het maximaal aantal deelnemers is 5, ideaal voor een creatieve namiddag, boordevol gezeligheid. Het gaat telkens om 5 lessen van 3u op vrijdagnamiddag (13u-16u) of donderdnamiddag of zaterdagochtend (9:30u-12:30u). Je kan heel het jaar door starten, de data vind je hier. Daarna kan je zo veel reeksen volgen als je wil. PRIJS : € 125/5 lessen , materiaal en drankje inbegrepen. Afbakken en glazuren is apart af te rekenen volgens verbruik. Er wordt een korting toegekend van € 15 vanaf de derde lesreeks van dezelfde deelnemer binnen één schooljaar. Schrijf je in voor een heel schooljaar (6 reeksen), dan betaal je per reeks € 110. Losse beurten kosten voor mensen die niet aan de volledige reeks deelnemne kosten € 29. Dat kan enkel indien er nog plek is. Alle Info, aanmelden en inschrijven via veerle@muzant.eu of 0497117437. Er zal gevraagd worden om de wettelijke privacy-verklaring te ondertekenen bij inschrijving.


“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

Pipi Langkous